Fullscreen_img_4278
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag-søndag 11-17
Torsdag 11-21
Mandag lukket
35 min fra
København H

KØS viser kortfilm på museets forplads

20. – 26. februar fra kl. 18 – 24

 60_seconds_p__K_S_PR.jpg

Når mørket falder på, kan du på KØS opleve 10 lydløse filmfortællinger folde sig ud på museets forplads. Hver film er af 60 sekunders varighed og bliver vist i perioden 20. – 26. februar kl. 18 – 24. De 10 kortfilm viser både helt konkrete billeder og poetiske billedrefleksioner over dette års tema ”Embrace your fear”.

Det hvide lærred
Filmvisningen på museets forplads er arrangeret i samarbejde med den urbane kortfilmfestival 60Seconds, som viser kortfilm i det offentlige rum – på gavle, butiksvinduer, metrostationer og nu også på KØS’ forplads. Museets forplads er en oplagt ramme for filmvisning, da pladsen med sine 111 hvide plateauer, fremstår som et hvidt lærred.

Film fra hele verden
Festivalen 60Seconds er en international åben konkurrence, hvor alle filmskabere – professionelle og amatører – har haft mulighed for at sende et bidrag. Festivalen modtager hvert år film fra hele verden, og de 10 bedste værker udvælges af en jury, der i år består af filminstruktør Annette K. Olesen, instruktør Vladimir Tomic og billedkunstner Eva Koch. De har udvalgt 10 film, der alle forholder sig til årets tema ”Embrace your fear”. Filmene vises forskellige steder i DK, bl.a. på KØS’ forplads.

Om 60Seconds Filmfestival
Festivalen har 10 års jubilæum i år. Den var med i fortroppen af den internationale bølge af filmfestivaler i byens rum med fokus på det korte 1-minut-format. 60Seconds har været inspireret af den succesfulde kortfilmfestival i Berlins U-Bahn ”Going Underground”. Festivalen har et stort internationalt netværk og samarbejder bl.a. med kortfilmfestivaler i Iran, Korea og Holland. Derfor modtog festivalen også 140 film fra hele verden. Af dem var 58 fra Danmark, 51 fra EU lande og resten fra fjerne verdensdele som bl.a. Chile, Australien, Mexico. Blandt de 10 udvalgte film er der også biddrag fra Danmark.