Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Eksperimenter med plantefarvningens magi

28. 29. og 30. juni kl. 10-13

plantefarvning1

Hvor kommer farve egentlig fra? Vidste du f.eks. at farven rød oprindelig stammer fra krapplantens rødder og ikke fra en tube?

I dag kender de færreste til forbindelsen mellem farver og planter. Men den 28. 29. og 30. juni kan børn mellem 5-12 år opdage planternes farverige univers med os på KØS, når vi holder plantefarvning-workshop, og skaber vores helt egne plantefarvede kunstværker på tekstil – farvet med planter I kan finde i den lokale park eller i baghaven.

Workshoppen bliver guidet af kompetente og populære tekstildesigner og plantefarvningsekspert Sille Windum og afholdes i forbindelse med vores aktuelle udstillingsrum Et Henført år af Olga Ravn – en udstilling, hvortil Sille Windum har syet gardinerne.

Til workshoppen vil I blive introduceret til basisteknikkerne i plantefarvning, og sammen skal vi eksperimentere med nye farver, der opstår, når helt almindelige planter fra vores baghave og nærområde afgiver de mest fantastiske nuancer til stoffet. Når dagen er slut, har I anvendt forskellige metoder og er klædt på til at fortsætte med at eksperimentere derhjemme. I får også dagens arbejde med hjem, som kan være et personligt tekstil-ophæng, en farverig vimpel eller noget helt tredje.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via Billetto

Sille Windum er uddannet fra Kunstakademiets Designskole og har en kandidat i tekstildesign. Hun arbejder med at sy gardiner, vægophæng og andre større tekstile værker til arrangementer og privatpersoner. Sille arbejder også med at formidle, hvad hun ved om plantefarvningen både til workshops og via sin Instagramprofil @sillewindum, hvor man kan følge med i hendes eksperimenter og plantefarvelivet med børn.

”Jeg arbejder med en intuitiv tilgang til plantefarvningen, og det vigtigste for mig, er glæden ved at skabe nye farver. Efter du har deltaget i kurset, vil du have forstået de fleste principper, og du kan gå hjem og fortsætte, hvis du har lyst til det,” siger Sille Windum selv om workshoppen.