Fullscreen_img_4278
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag-søndag 11-17
Torsdag 11-21
Mandag lukket
35 min fra
København H

Farverig udflugt til Herlev Hospital

Torsdag 28. september 2017 kl. 19.00

Gernes_til_web.jpg

Grønne vægge, gule døre og knaldrøde udluftningskanaler. De stærke farver og skarpe farvekontraster breder sig ud over Herlev Hospital fra forhallens dekorerede tavler over behandlingsafsnit og sengestuer og helt ud i skyllerum og depoter.

En pionerindsats indenfor hospitalskunst
Poul Gernes’ monumentale og farverige udsmykning og farvesætning af Herlev Hospital udgjorde en radikal fornyelse, da den stod færdig i 1970’erne. Udsmykningen anses som en pionerindsats inden for moderne hospitalsudsmykning og kan derfor også opleves i en 1:1 rekonstruktion af en dobbeltsengestue på udstillingen ”Hvad gør kunst på hospitaler?” på KØS netop nu. Udstillingen sætter fokus på kunstens rolle på hospitaler.
´
Et kig ind i udsmykningen
Der er nu mulighed for at få et kig ind i udsmykningen og komme helt tæt på hospitalet uden selv at være indlagt patient, når KØS Klub inviterer på omvisning på Herlev Hospital. Med en af hospitalets ansatte som guide, får vi et unikt indblik i Gernes’ enorme farvesætning og kommer forbi forhallen med 56 farvestrålende masonitpaneler, hospitalets auditorium, en sengeafdeling samt behandlingsbygningen.

Ifølge Gernes skulle kunsten ikke kun opleves på museer; kunsten skulle omfatte alle dele af folks hverdag. Udsmykningen af Herlev Hospital udgjorde begyndelsen på en lang karriere med offentlige udsmykninger, hvor Gernes farvesatte bl.a. skoler, togstationer, fabrikker, biografer og bagerbutikker.

Det er gratis at deltage. Begrænsede antal billetter, tilmelding via info@koes.dk

Foto: Finn Thybo Andersen