Fullscreen_img_4278
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag-søndag 11-17
Torsdag 11-21
Mandag lukket
40 min fra
København H

Sociologen fortæller

Torsdag 26. oktober 2017 kl. 19.30

Sociologen_fortæller

Hold da op, altså wow, er det her et sygehus? Det har du slet ikke fornemmelsen af. Jo, jo, du ser hvide kitler indimellem, men det her ligner ikke et sygehus.

Sådan siger én af de mange, som sociolog Anette Stenslund har talt med i den sociologiske undersøgelse, hun har foretaget for KØS i forbindelse med det store forsknings- og udstillingsprojekt ”Hvad gør kunst på hospitaler?” Her blander begejstrede og humoristiske betragtninger sig med mere kritiske holdninger til kunsten.
Blandt de mange fortællinger finder man også kommentarer fra patienter, som slet ikke bemærker kunsten omkring dem, folk der reagerer så kraftigt, at de har tænkt ”Jeg skal bare ud, nu. Jeg skal væk” til historier om patienter, som gennem mødet med kunsten, bringes i kontakt med varme og glade erindringer fra fx barndommen og tidligere rejser.

Patienter og personale om mødet med kunsten
Undersøgelsen er resultatet af et nyt og banebrydende samarbejde mellem KØS og en sociolog med ønsket om at indhente ny viden om brugernes oplevelser med kunst: Hvilken betydning har kunst på hospitaler for dem, som omgås den til daglig?
Omkring 600 danske patienter, pårørende og personale er blevet interviewet af sociolog Anette Stenslund om deres oplevelser med kunstprojekter på fem danske hospitaler – Herlev Hospital, Hvidovre Hospital, Sygehus Sønderjylland, Aabenraa, Gentofte Hospital og Aarhus Universitetshospital, Skejby.
Et dokumentarfilmhold er fulgt i undersøgelsens fodspor og har dokumenteret nogle af stemmerne, og resultatet kan ses i fem film på udstillingen på KØS.
Torsdag 26. oktober kl. 19.30 er der mulighed for at møde sociolog Anette Stenslund i udstillingen, hvor hun uddyber undersøgelsens resultater og på indlevende vis formidler de mange berigende oplevelser og fortællinger, som hun har indsamlet om brugernes møder med kunsten på hospitalerne.

Billet: Gratis når entré til museet er betalt.
Køb billet på forhånd via billetto.dk

Foto: screenshot fra film produceret af TRÆ film ved Charlie Gaugler