Fullscreen_img_4278
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag-søndag 11-17
Torsdag 11-21
Mandag lukket
40 min fra
København H

Bj_rn_N_rgaard_Gobelinsalen_Foto__Hans_Ole_Madsen.jpg

Gobelinernes fremtid på KØS er sikret

De mange borgere, der har henvendt sig med bekymring for Gobelinernes fremtid på KØS Museum for kunst i det offentlige rum kan nu ånde lettet op. Køge Kommune har netop på byrådets møde den 25. oktober bevilget KØS fire millioner kroner til reparation af museets tag til udbedring af en fejlkonstruktion samt modernisering af lysforholdene. Det sikrer, at KØS forsat kan udstille værker af høj kvalitet på museets øverste etage under sikkerhedsmæssigt forsvarlige forhold – herunder ikke mindst de kongelige skitser til gobelinerne på Christiansborg skabt af Bjørn Nørgaard. Dertil kommer, at kommunen har bevilget 500.000 til et forprojekt til en gennemgribende renovering af resten af museet.
Køge Kommune har på deres møde den 25. oktober bevilget KØS Museum for kunst i det offentlige rum fire en halv million kroner, der samlet set sikrer, at museet kan gå ind i fremtiden med en bygning, der lever op til de krav, der i dag stilles til museers fysiske rammer om kunsten. De fire millioner skal bruges til at renovere museets tagetage og udbedre den fejlkonstruktion, der i 2014 blev opdaget ifb. en utæthed i taget under efterårets kraftige storm- og uvejr.

”I Køge Kommune kan vi være stolte af, at vi har kunst på internationalt niveau. Det skal vi selvfølgelig passe på. Derfor er jeg også meget glad for, at Byrådet nu sikrer vores kulturelle skatte for eftertiden”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget Anette Simoni (V) om byrådets beslutning.
Renoveringen vil efter planen blive foretaget i sommeren 2017, hvor kartonerne derfor midlertidigt nedtages.

Sikkerheden må være i orden
”Vi er ovenud glade for, at Køge Kommunes politikere med denne bevilling satser så fornemt på kulturen og bevilger KØS den afgørende støtte for at taget kan repareres nu, samt at vi kan dække af for det lys, der jo skader kunstværker, når de udstilles deroppe – herunder ikke mindst de sarte kongelige skitser, som er en af Køges uvurderlige skatte. Desuden er vi dybt taknemmelige over, at kommunen samtidig bevilger os 500.000, der skal bruges til at få udarbejdet et forprojekt til en gennemgribende renovering af bl.a. museets klimaanlæg. Det er nødvendigt at handle nu, for at vi kan sikre os, at museet er rustet til at træde ind i fremtiden sammen med resten af kommunen, der jo er i rivende udvikling. Det er essentielt for museet, at de sikkerhedsmæssige forhold er helt i top, når vi skal udstille værker af høj kvalitet, som fx kartonerne til Bjørn Nørgaards Gobeliner, der kræver de rette sikkerhedsmæssige foranstaltninger, ” fortæller direktør Christine Buhl Andersen, og fortsætter:
”Publikum og Køgegenserne skal ikke være bekymrede for, at der kommer til at ske de smukke gobelinskitser noget. Med Køge Kommunes beslutning, kan vi sikre, at der bliver passet på dem efter alle kunstens regler til glæde for os og vores efterkommere” fortæller museets direktør.

Renoveringen af tagetagen forventes at skulle foretages i sommeren 2017, hvor kartonerne derfor må nedtages. Opdateret information vil løbende være at finde på museets hjemmeside.