Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H
Det Obelske Familiefond
Støtter KØS’ kuratoriske strategi 2019 – 2021

Har du den kuratoriske gennemslagskraft, der skal til for at bringe kunst i offentlige rum ind i fremtiden?


Rimini Protokoll, Remote Copenhagen, audiowalk under KØS Museum for kunst i det offentlige rums projekt TRANSIT, 2018. Foto: Mads Holm

KØS søger en kunstfagligt stærk, engageret og visionært tænkende kurator, der har lyst til at arbejde dedikeret for at producere og formidle kunst, der udfordrer og skaber engagement omkring samtidens centrale spørgsmål.

KØS arbejder aktuelt på to overordnede satsninger: udviklingen af den første sammenhængende danske præsentation og formidling af kunst i offentlige rums unikke historie – blandt andet i form af en fast hovedudstilling og en digital platform – samt kuratering og realisering af nye midlertidige og permanente kunstprojekter i offentlige rum. Derudover producerer museet fokuserede særudstillinger, der fremhæver og diskuterer, hvordan kunst i offentlige rum er et værdiskabende element i vores fælles samfund.

Arbejdsopgaver og samarbejde

Du vil som kurator komme til at spille en central rolle i videreudviklingen og produktionen af de to nævnte indsatser. Dine arbejdsopgaver vil derfor både omfatte kuratering af den kommende faste udstilling, hvilket sker i dialog med museets direktør, postdoc stipendiat, øvrige medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere, og mindre særudstillinger samt ny kunst til offentlige rum og sfærer – ligeledes i tæt samarbejde med kolleger, ledelse og eksterne aktører.

På KØS samudvikler vi i høj grad udstillinger, kommissioneringer, formidling og undervisning. Du vil som kurator derfor også bidrage aktivt med faglige input til og samskabelse omkring public programming og undervisning og arbejde tæt sammen med museets Public Programme Manager, undervisningsansvarlige, PR- og kommunikationsansvarlige, udstillingsproducent samt museets kommende nye samlingsansvarlige kurator (ansættes i anden halvdel af 2020).

Kvalifikationer og kompetencer

Dokumenteret og udpræget faglig passion for international kunst i offentlige rum og sfærer, er essentielt for at komme i betragtning til stillingen. Du er en trænet og talentfuld konceptudvikler med kuratorerfaring indenfor udstillingsarbejde og kunst i offentlige rum – helst begge dele.
Det mest afgørende er dog, at du har de kuratoriske muskler, der skal til for at bringe kunst i offentlige rum som felt – og KØS som landets primære vidensinstitution på feltet – fremad.

Vi forventer at du har en uddannelsesbaggrund som kunsthistoriker eller tilsvarende (Moderne Kultur, Visuel Kultur etc.), og at din viden om international samtidskunst og naturligvis særligt
kunst i offentlige rum er omfattende.

Du arbejder selvstændigt, tager initiativ og har drive, men har også udpræget samarbejds-kompetence, empati og respekt for andre fagligheder og synspunkter og holder af at blive klogere i selskab med andre. Du er udpræget fleksibel og befinder dig godt i kreative processer, hvor facit ikke er givet på forhånd, men arbejder, som den dygtige projektleder, du er, også målrettet og med respekt for (også korte) deadlines.

Vi tilbyder

En unik mulighed for at præge kunsten i offentlige rum i Danmark de kommende år. En arbejdsplads på en institution i udvikling med ambitioner og højt til loftet. Et varmt og respektfuldt arbejdsmiljø med kloge og søde kolleger.

KØS er

KØS museum for kunst i det offentlige rum er dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Museet udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere, iværksætter forskning, der kunstfagligt styrker feltet og indsamler og registrerer offentlige kunstprojekters materielle og digitale spor, så de bevares for eftertiden og stilles til rådighed for nutiden.

KØS’ strategi 2020-2024 kan rekvireres ved henvendelse på mail til museets Public Programme Manager Camilla Gerhardt: cg@koes.dk

Spørgsmål i forbindelse med stillingen kan rettes til museets direktør Ulrikke Neergaard: une@koes.dk / 30 60 06 67

Praktisk information

Stillingen som kurator på KØS er normeret til 37 timer ugentligt med betalt frokost og flekstid.
Ansættelsen løber til udgangen af 2024 med mulighed for forlængelse/fastansættelse.
Løn efter overenskomst.

Arbejdsplads:
KØS: Nørregade 29
4600 Køge.

Start: 1. juli 2020 eller snarest muligt derefter.

Ansøgningsfrist: fredag den 5. juni 2020 kl. 12.00.

Motiveret ansøgning og CV sendes til: cg@koes.dk

Vi forventer at afholde første samtale i uge 24 og anden samtale inkl. opgave i uge 25.

For English