Fullscreen_img_4278
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag-søndag 11-17
Torsdag 11-21
Mandag lukket
35 min fra
København H

A Kassen: Instant Sculpture

AKassenInstantSculpture-Agency.idoart.dk-339-2_kopi.jpg

Til 20. august 2017

Kunstnergruppen A Kassen skaber en stedsspecifik bronzeskulptur til KØS Museum for kunst i det offentlige rum og Køge. Udstillingen ”Instant Sculpture” giver et indblik i tilblivelsesprocessen bag skulpturen, som blev opsat på KØS’ forplads 17. juni 2017.

Værket tog sin begyndelse lørdag 28. januar 2017, hvor flere hundrede mennesker så til, da 1000 grader rødglødende bronze blev hældt i Køge Havn. I mødet med det iskolde havnevand blev den flydende bronze øjeblikkeligt omdannet til hundredvis af tilfældigt formede figurer, som blev opsamlet i et net. På den vis er det naturen og tilfældighederne, der har bestemt værkets form. A Kassen udvalgte herefter 6 figurer, som er blevet forstørret til modeller og indgår i udstillingen ”Instant Sculpture”.

Bronze Pour-værkerne
At lade vandet være formgiver er en idé, som A Kassen har hentet i en folkelig nytårstradition, som er udbredt i dele af Central- og Østeuropa. Den består i at hælde smeltet bly ned i vand, hvorved metallet øjeblikkeligt størkner i en form, som er lige så uforudsigelig som den fremtid, man mener at kunne spå om ud fra en symbolsk fortolkning af formerne.

Ideen til på denne måde at skabe en skulptur på baggrund af et bronzehæld opstod i 2014 i forbindelse med arbejdet med en offentlig skulptur til det nye havnebyrum ved Dokk1 i Aarhus. En stedsspecifik skulptur, formgivet i nærheden af det sted, den vises. Som med de øvrige skulpturer skabt på baggrund af bronzehæld står formerne åbne over for betragterens opfattelse, alt afhængig af den enkeltes visuelle referencer og forestillingsevne.
Bronze Pour-værkerne rummer med deres abstrakte formsprog og i kraft af deres tilblivelsesproces en mængde referencer til kunsthistorien – fra tilfældighedsgenereret kunst af Robert Smithson og Jackson Pollock til formsproget i skulpturer af Jean Arp og Henry Moore.

Et publikumsinvolverende værk
For A Kassen er processen en vigtig del af værket, og derfor har de på udstillingen ”Instant Sculpture” på KØS i en periode på 3 uger inviteret publikum til at tænke med: Hvilke associationer giver de 6 modellers form og udtryk? Hvilken af de 6 modeller skal støbes i bronze til KØS’ forplads og hvorfor?
Med publikums mange input in mente har A Kassen nu udvalgt den figur, som er blevet forstørret, støbt i bronze og udstillet på KØS’ forplads.

På udstillingen ”Instant Sculpture” kan publikum også se de mange små figurer fra bronzehældet, film fra processen og tidligere bronzeskulpturer skabt af A Kassen og få indblik i kunsternes inspirationskilder.

Om A Kassen
Kunstnergruppen A Kassen består af Christian Bretton-Meyer (f. 1976), Morten Steen Hebsgaard (f. 1977), Søren Petersen (f. 1977) og Tommy Petersen (f. 1975). De mødte hinanden på Det Kgl. Danske Kunstakademi og har arbejdet sammen siden 2004. A Kassen arbejder med stedsspecifikke og performative installationer, fotografier og skulpturer, hvor de helt konkret inddrager et steds materialer og elementer.

Vigtige datoer:
4. – 26. marts
Se de 6 udvalgte modeller og giv din mening til kende

4. marts – 20. august
Udstilling om tilblivelsen af bronzeskulpturen til KØS’ forplads

17. juni
Den færdige bronzeskulptur præsenteres ved åbningsfest

Udstillingen ”A Kassen │ Instant Sculpture” er den fjerde og sidste i rækken af eksperimenterende udstillinger på museets forplads ”De 111 hvide plateauer” realiseret med støtte fra Bikubenfonden.

For mere information
For pressemateriale, kontakt PR-ansvarlig Camilla Gerhardt • cg@koes.dk • tlf. 56 67 60 30