Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H
Det Obelske Familiefond
Støtter KØS’ kuratoriske strategi 2019 – 2021

AD ACTAARKIVEREDE VISIONER (1/10 2019-22/2 2020)

På sporet af den glemte kunst
I arkivets hemmelige gange går vi jagt efter offentlige kunstprojekter, der aldrig er blevet realiseret. Kunstprojekter, der havde forandret bybilledet totalt. Vi undersøger, hvorfor de blev valgt fra, og i værkstedet giver vi dem nyt liv og en plads i kunsthistorien og bybilledet. Vi redesigner dem, så de passer ind i en nutidig kontekst.
Undervisningsforløbet tager udgangspunkt i udstillingen AD ACTAARKIVEREDE VISIONER af samtidskunstneren Lasse krog Møller. Udstillingen er en totalinstallation iscenesat som et labyrintisk arkiv med en ophobning af genstande. Her kan eleverne gå på opdagelse i skitser og modeller til spektakulære, humoristiske og overraskende kunstprojekter, som lever sit hemmelige liv i magasinet eller arkivet.

Kunsten i byen er med til at skabe fortællinger om os og de steder, vi holder til og kender. Tænk, hvis vi kunne ændre på de fortællinger ved at erstatte byens kendte og elskede værker og arkitektur med noget andet. Hvordan ville byen så se ud, og hvad ville den fortælle?
Læs mere her

Målgruppe: 7. – 10. klasse
Fag: Dansk, Billedkunst, Historie
Pris: 1 times undervisning er gratis. 2,5 time koster 600 kr.
For booking kontakt Sofie Andreassen san@koes.dk

Bjørn Nørgaards gobelinkartoner (fast udstilling)

Gud bevare Danmark
I Bjørn Nørgaards Danmarkshistorie er kristendommen en af de få fortællinger, der går igen i alle gobeliner. På forløbet sættes kristendommen i forhold til historiske og samfundsmæssige diskurser, når vi diskuterer, hvordan kristendommen har udviklet sig fra vikingetiden over reformationen til i dag.

Målgruppe: 7. – 10. klasse
Fag: Kristendomskundskab
Pris: 1 times undervisning er gratis

Bestil her – 1 times forløb

Danmark i krig
Er Danmark i krig i dag? På forløbet vil vi med udgangspunkt i to gobelinkartoner zoome ind og undersøge, hvordan krig har forandret og udviklet sig gennem tiden – fra krigen i 1864, over 2. verdenskrig til den fjerne og mere usynlige krig, som finder sted i dag.

Målgruppe: 7. – 10. klasse
Fag: Historie
Pris: 1 times undervisning er gratis

Bestil her – 1 times forløb

Foto: Nicolai Kofod Larsen