Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Fredagsbar på KØS forplads

fredagsbar2

Fredag den 1. juli kl. 16.30-21

Tre stærke kulturinstitutioner i Køge, KØS museum for kunst i det offentlige rum, KøgeBibliotekerne, og Tapperiet går sammen for at holde en række inspirerende og festlige fredagsbarer, der sætter den kulturelle oplevelse i fokus.

Første arrangement finder sted fredag den 1. juli, hvor vi skyder weekenden – og måske sommerferien – i gang med en kunstnerisk saltvandsindsprøjtning på KØS’ forplads. Fredagsbaren går i gang kl. 16.30 og slutter kl. 21. Vi serverer friske sommerdrinks, mens to kulturelle indslag væves ind og ud af eftermiddagen og aftenen.

Denne fredag læser forfatter Nikolaj Zeuthen op af sine _Sommerferiedigte_ om en familieferie, hvor digteren krydser Danmark i bil med kone og børn med alt hvad der hører sig til, af familiære udfordringer og glæder. Når vi er blevet henført til de danske sommermarker og bøgeskov suppleres stemningen af et lifligt og let eksperimenterende sommer-friskt DJ-set af komponisten og produceren Rumpistol.

Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

Program for fredag den 1. juli:
16.30-17.00: DJ cement hat
17.00-17.30: Oplæsning Nikolaj Zeuthen
17.45-18.30: DJ-set Rumpistol
18.30-19.00: DJ cement hat
19.00-19.30: Oplæsning Nikolaj Zeuthen
19.45-20.30: DJ-set Rumpistol
20.30-21.00: DJ cement hat

Et nyt koncept
Dette nye fredagsbarskoncept er udviklet af de tre kulturinstitutioner og går ud på at skabe inspirerende og kvalitetsbevidst kulturelle indslag, der stimulerer sanser og hjerne og giver stof til eftertanke. De kulturelle og kunstneriske indslag varierer fra fredagsbar til fredagsbar – nogle fredage vil det stå på kunstneriske performance, andre fredage vil det være korte koncerter eller litterære oplæsninger. Alt sammen for at skabe et genkommende arrangement i Køge, hvor du kan hænge ud med dine venner og familie samtidighed med, at du får et friskt kunstnerisk indspark i din hverdag.

Rumpistol: DJ-set
Rumpistol er en komponist og producer, som søger efter skønhed og nyskabende lyd. Lyduniverset på Rumpistols udgivelser spænder bredt, og det samme gælder hans liveoptræden. Musikken kan ikke rigtig kategoriseres eller sættes i bås; fra ny-klassiske klaverstykker til excentrisk, bas-fikseret electronica afsøger han et bredt spektrum af lyd og genrer, dog altid med en melodiøs ledetråd. Rumpistol har spillet på festivaler og spillesteder verden over, og har, blandt andre, gæstet scenerne på Boom Festival i Portugal, Boiler Room (UK) og MUTEK i Montreal. Foruden arbejdet og virket under navnet Rumpistol, producerer han også filmmusik og lydsætter moderne danseopsætninger og teaterstykker, og er yderligere del af supergruppen Kalaha, der i 2017 vandt en DMA-Jazz pris for albummet ’Masala’.

Nikolaj Zeuthen: Sommerferiedigte
Sommerferiedigte skaber et flygtigt danmarksbillede med sol, skyer, regn, bølger og kålorme – men også til et familieportræt med en vranten teenagedatter, brødre der slås, forlystelsesparker og andre ganske almindelige op- og nedture. Bogen udkom i 2021 og blev nomineret til Blixenprisen i kategorien ’Årets skønlitterære udgivelse’. Udover forfattergerningen er Nikolaj Zeuthen vicevært, skaklærer og frontmand i bandet Skammens vogn. Desuden er han m.phil. i European Literature fra University of Cambridge og cand.mag. i Dansk fra Københavns Universitet, hvor han også har skrevet Ph.D.