Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H
Det Obelske Familiefond
Støtter KØS’ kuratoriske strategi 2019 – 2021

Vestled__foto_Christina_Capetillo.jpg

KØS Søndag: Gratis omvisning i VEST ⇆ ØST UDVALGTE KUNSTVÆRKER I DANMARK FRA KØS SAMLINGEN

Søndag 5. december kl. 14

Søndag 5. december er der gratis entré til museet hele dagen fra 11-16.
Kl. 14 kan I som de første komme med på omvisning i KØS’ samlingsudstilling Vest ⇆ Øst – udvalgte værker i Danmark fra KØS samlingen, der lige akkurat er åbent. Afslut besøget på KØS denne 2. søndag i advent med et glas hvid glögg og lækre lune æbleskiver i KØS Café.

På udstillingen viser vi et udvalg af vores yndlingseksempler på, hvordan kunsten kan kile sig ind midt i hverdagen på den mest overraskende måde. For eksempel på din vej på biblioteket, hvor du – i hvert tilfælde, hvis du er i Birkerød – pludselig kan stoppe op og spille en melodi på den danske kunstner Egon Fischers klokkespil inde i Skulpturbroen, der forbinder jobcenteret med biblioteket, eller når du på vej på indkøb i Hvide Sande slår et smut til siden, ned til havet og her omkranses af Vestled, et landskabsværk, der markerer overgangen mellem by og hav med en elegant og dog mærkbar perspektivforskydning.

Udstillingen byder også på en 131 m2 stor skulptur formet som en vinge, der fungerer som fælleshus for en andelsforening, et interaktivt lydværk, der med en dyb klang i skulpturen Gong, markerer, når et nyt barn er født i Aarhus, lokkende guld bevogtet af selveste Venus i et skatkammer i Skive og meget, meget mere.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding på forhånd via Billetto. Klik her.

Værker af følgende kunstnere kan opleves i udstillingen:
Ruth Campau, Ingvar Cronhammar, Egon Fischer, Helle Frøsig, Niels Guttormsen, Kasper Heiberg, Carsten Juel-Christiansen, Marianne Hesselbjerg og Torben Schønherr, Per Kirkeby, Jørn Larsen, Sonja Ferlov Mancoba, Mogens Møller, Randi & Katrine (Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky), Kirstine Roepstorff, Vita Thymann, Gunnar Westman og Mette Winckelmann.

Foto:
Carsten Juel-Christiansen, Marianne Hesselbjerg og Torben Schønherr: Vestled, Hvide Sande, 2006, foto: Christina Capetillo