Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

KYNDELMISSE på KØS for børn og voksne

Fredag 3. februar kl. 17-21

Skyggeuniverser, fremtidens offentlige rum og kunsten, der måske kommer til at bebo dem, og en tur tilbage i historien til sagen kendt som Køge Huskors. Kom med, når KØS fejrer kyndelmisse!

skygge

Åbent værksted for børn: Skyggeuniverser – på museum med alle sanser

Sammen skal vi lytte, dufte, bruge vores kroppe og føle os frem gennem vores nye udstilling Realistic Utopias. I vores store sal helt oppe under loftet er der et mystisk mørke, hvor lyden af en bygning vi ikke kan se fylder vores øregange. Vi skal på opdagelse i bygningen af lyd og finde små skatte, og i mørket skal vi bruge vores lommelygter til at skabe store og små skyggeuniverser. Til sidst skal vi arbejde med universerne på papir, når vi laver fantasifulde collager inspireret af alt det, vi har oplevet og sanset i udstillingen.
 
Tidspunkt: Kl. 17-20 
 
Målgruppe: Børn
 
Tilmelding: Gratis og kræver ikke tilmelding – I dukker bare op.

omvisning kyndel

Udforsk en mulig fremtid her og nu i udstillingen Realistic Utopias

Tag med på guidet omvisning i museets aktuelle udstilling Realistic Utopias – en udstilling, der undersøger og præsenterer en række globale kunstprojekter, der ved første øjekast ser ud til at have en utopisk og urealistisk vision for vores verden og vores offentlige rum.
 
Tidspunkt: Kl. 19-20

Målgruppe: For voksne
 
Tilmelding: Gratis men kræver tilmelding via billetto.

olga omvisning

Tag med tilbage til 1600-tallets Køge i udstillingen Olga Ravns Et henført år

Kom til omvisning i den danske forfatter Olga Ravns udstillingsrum ET HENFØRT ÅR, og lad dig synke ned i et sanseligt mindearbejde, som omhandler 16 trolddomsanklagede kvinder, der blev forfulgt og dømt i 1600-tallets Køge i sagen, der er kendt som Køge Huskors. Ravn har blandt andet forsøgt at nærme sig kvinderne ved at besøge Ellebækken i Køge, som kvinderne efter sigende mødtes ved for 400 år siden. Hver måned i et år har Ravn indsamlet planter, der også fandtes på kvindernes tid, som hun har brugt til plantefarvning. Kom og oplev sammenvævningen af kvindernes historie og et helt års planteliv på tværs af tid. 

Tidspunkt: Kl. 20-21

Målgruppe: For voksne
 
Tilmelding: Gratis men kræver tilmelding via Billetto.