Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Seminar: Situating Art-in-Architecture

9. februar 2023 kl. 9.30-17.00

Situating Art-in-Architecture 1

Hvordan kan kunst integreres i byggeprocesser og transformationer af det byggede miljø? Hvilke samspil skaber kunst-i-arkitektur mellem kunst, arkitektur og landskab? Og hvad kendetegner kunst-i-arkitektur som stedsspecifik praksis?

KØS og Copenhagen Architecture Festival inviterer til heldags-seminar om stedsspecifikke tilgange til kunst-i-arkitektur. På seminaret deltager internationale eksperter i kunst og arkitektur, som med hver deres blik åbner op for, hvordan vi producerer og oplever kunst-i-arkitektur. Seminaret præsenterer nye metoder og tværfaglige perspektiver på feltet for at bidrage til en fornyet diskussion om samspillet mellem kunst og arkitektur.

Med generøs støtte fra Ny Carlsbergfondet leder postdoc Ditte Vilstrup Holm et forskningsprojekt om bygningsrelateret kunst på KØS, hvor centrale indsigter præsenteres på dette seminar.

I forbindelse med den offentlige kunsts udvikling til mere temporære, eksperimenterende og socialt engagerende former, er kunst-i-arkitektur blevet set som den lidt efterstræbende form, fordi bindingen til byggeriets processer og arkitekturens rum anses at begrænse kunstens muligheder. Med dette seminar ønsker KØS at udfordre forestillingen om en negativt begrænset praksis og samtidig inspirere til yderligere eksperimenter inden for kunst-i-arkitektur.

Vi har inviteret en række dygtige og anerkendte fagpersoner, der vil gæste seminaret, herunder Albena Yaneva, Professor i arkitekturteori ved University of Manchester, og Mechtild Widrich, Professor i kunsthistorie, teori og kritik ved School of the Art Institute of Chicago. Vi glæder os til at fortælle meget mere om seminaret og de inviterede talere, men for nu skal I bare sætte kryds i kalenderen og ikke mindst følge med på KØS’ Instagram, Facebook eller koes.dk, for opdateringer om seminaret.

Seminaret er udviklet og arrangeret af KØS museum for kunst i det offentlige rum på basis af en postdoc-bevilling fra Ny Carlsbergfondet. Seminaret er støttet af Ny Carlsbergfondet og Dreyers Fond og afvikles i samarbejde med Copenhagen Architecture Festival (CAFx).

Seminaret vil foregå på engelsk.

Adresse: Valencia, Vesterbrogade 32, København V

Billet/pris (inklusiv frokost og forfriskninger): 350 kr. / 175 kr. for studerende

Køb billet her