Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H
Det Obelske Familiefond
Støtter KØS’ kuratoriske strategi 2019 – 2021

KØS henter international kuratorisk profil til Danmark

Fulya

Den internationalt anerkendte kurator Fulya Erdemci tiltrådte den 15. september stillingen som kurator på KØS.


Fulya Erdemci har gennem hele sit virke som kurator og skribent haft specifikt fokus på kunst i offentlige rum og har i mere end 15 år kurateret internationale udstillinger og programmer som den 13. Istanbul Bienniale, “Mom, am I barbarian?” fra 2013, som undersøgte, hvordan forskellige befolkningsgrupper og offentligheder mødes, handler og sameksisterer i offentlige rum.

Fra 2008 til 2012 var Erdemci direktør for SKOR Foundation of Art and Public Domain i Amsterdam og fra 2015 har hun været kurator på Cappadox Festival’s kunstprogram, hvor hun har stået bag fire kontekst specifikke udstillinger, “Cappadocia Struck”, “Let us cultivate our garden”, “Ways Out From The World” og “Silence”. 
 
Erdemci var iblandt de første kunstneriske ledere af Istanbul Biennalen, hun kuraterede Tyrkiets pavilion til den 54. Venedig Biennale og igangsatte ’Istanbul Pedestrian Exhibition’ i 2002, den første urbane offentlige kunstudstilling i Tyrkiet.

Erdemci har kurateret kunstprojekter i de mest udfordrende omgivelser, fra gadeplan, til vild natur og i politisk uro og altid med stærk kritik, sensitivitet og poetisk sans.
 
Ud over den omfattende kuratorerfaring har Erdemci også stor erfaring som rådgiver for en række internationale kunstinstitutioner som Urbane Künste Ruhr, MAXXI – the National Museum of XXI Century Arts, Rome, ligesom hun har været en del af udvælgelseskomiteen for blandt andet Berlin Biennalen, the Sonsbeek International, and "The International Award for Excellence in Public Art.

Hun har undervist på Istanbul Bilkent University i Ankara, Bilgi University og Kadir Has University i Istanbul og er selv uddannet på Columbia University i New York og Bogazici University i Istanbul.  
 
”For mig er offentlige rum der, hvor tingene sker: samfundet mødes, forskelligheder stilles over for hinanden, og dialog opstår. Jeg er meget spændt og ivrig efter at stimulere og moderere offentlige sammenhænge i samarbejde med kunstnere og holdet på KØS. I dag, hvor vi oplever en ”ny normalitet”, står kunstverdenen også overfor nye udfordringer, hvor vi skal tænke i nye udstillingsformater og i nye former for social interaktion. Jeg er meget glad for at få lov til at tage denne udfordring op sammen med KØS og glæder mig til at se de mange nye projekter folde sig ud,” siger Fulya Erdemci.

“Fulya Erdemcis enestående ekspertise og engagement i kunst i offentlige rum gør hende til en drømmekurator at bringe om bord på KØS netop nu. Det er vores mål at bringe kunsten i offentlige rum i Danmark et stort skridt videre med en markant satsning på ny kunst til byrum, landskaber og offentlige sfærer i Danmark og en styrkelse af KØS’ rolle som international videns- og formidlingsinstitution på dette aktuelle og levende felt. Alt sammen målsætninger, som Fulya Erdemci tidligere har vist, at hun er den helt rette til at realisere med både vision og præcision,” siger Ulrikke Neergaard, direktør for KØS og fortsætter: ”Det er med andre ord med stolthed og begejstring, at vi i dag byder Fulya Erdemci velkommen til KØS og til Danmark.”

Foto: Elif Kahveci. Courtesy of Unlimited Publications