Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H
Det Obelske Familiefond
Støtter KØS’ kuratoriske strategi 2019 – 2021

HUMMINGS: En udstilling i Køges byrum og landskaber

Hummings

Føler sten sorg? Summer de?

Det gør de i KØS’ store internationale udstilling, Hummings, som folder sig ud i Køges byrum og landskaber.

Hummings er pilotudgaven af en omfattende international udstilling for kunst i det offentlige rum i Danmark. Den tilbagevendende udstilling, der er skabt på initiativ af KØS i samarbejde med Køge Kommune, vil fungere som en ambitiøs eksperimenterende platform for nyskabende kunst i offentlige rum.

Fiktion og poesi vil overtage Køges byrum, når Hummings præsenterer 17 kunstprojekter af danske og udenlandske kunstnere, forfattere og tænkere. Udstillingen rummer oplæsninger, vandringer, workshops, performances, arkitektoniske og skulpturelle interventioner, såvel som video- og lydværker og installationer af førende navne inden for kunst i offentlige rum.

De deltagende kunstnere er: Jonathas de Andrade, Kerstin Bergendal, Rune Bosse, Ayşe Erkmen, Asunción Molinos Gordo, Lawrence Abu Hamdan, Lea Guldditte Hestelund, Jakob Jakobsen, Maider López, Jumana Manna, Olga Ravn, Karin Sander, Christoph Schäfer, SUPERFLEX, Hale Tenger og Héctor Zamora.

Ordet ‘humming’ dækker over en bred vifte af fænomener: fra den summende støj, frembragt af maskiner og lyden af gasser, der siver op gennem jordens tektoniske lag, til kadetfiskehannens brummende parringskald på havbunden eller de utydelige lyde i det førsproglige. Udstillingen Hummings giver os mulighed for at forestille os et nyt sprog, der forbinder på tværs af arter og det menneskelige og ikke-menneskelige.

Hummings handler om det polyfone og hybride og vil fungere som et metaforisk værktøj til at undersøge mulighederne for at give stemme til det usynlige, tavse, undertrykte og sårbare. Udstillingen er en opfordring til at rette opmærksomheden mod alt det, der foregår upåagtet lige foran os, og det, der endnu ikke er defineret, færdigformet eller aflæseligt.

Gennem de forskellige værker, der bl.a. er inspireret af den nyeste forskning inden for mikrobiologi og antropologi såvel som samfundsvidenskaberne og miljøforskningen, skaber udstillingen et rum, hvor fiktion og virkelighed, kultur og natur, videnskab og tro mødes, smelter sammen eller ophæves. I stedet for at læne sig op ad en vidensproduktion præget af modsætninger, indbyder udstillingen til, at vi gør os modtagelige for en ny sammenfletning af mange mulige verdener og tider.

Endelig vil Hummings fungere som en kommentar til kunst i offentlige rum som genre i et forsøg på at forbinde dens historie med fremtidige udtryk.

Geografisk er Hummings centreret omkring Køge Bugt: Søndre Havn og Strand, Køge Marina og Tangmoseskoven, der er plantet ovenpå et affaldsdepot. Endelig inddrages torvet, åbredderne og boligområdet Ellemarken.

Hummings er åben alle hverdage fra kl. 12 til 20 og fra kl. 11 til 20 i weekenden. Du kan finde rute og kort over udstillingen her . Inden jeres besøg anbefaler vi, at i tjekker vores side Besøg Hummings , der indeholder praktiske informationer, der kan gavne jeres besøg på udstillingen.

Nyt initiativ fra KØS

Hummings er den første i en række af genkommende udstillinger i Køges byrum og landskaber. Et initiativ, der realiseres i samarbejde mellem KØS og Køge Kommune. Målet med dette initiativ er at skabe oplevelser af høj kunstnerisk kvalitet på internationalt niveau og at gøre Køge til en international destination for kunst i offentlige rum. Initiativet er centralt for KØS’ strategi i disse år, hvor vi tager vores rolle som vidensinstitution for kunst i offentlige rum på os og ønsker at skubbe til forståelsen og udviklingen af feltet, nationalt såvel som internationalt. Det sker blandt andet ved at udfordre traditionelle udstillingsformater og give uventede bud på, hvordan kunst i offentlige rum kan gnave sig ind i samfundets aktuelle problemstillinger.

Hummings er samkurateret af KØS’ kurator Fulya Erdemci og direktør Ulrikke Neergaard.

Udstillingen er realiseret i samarbejde med og med støtte fra:

Køge Kommune og Bydelsforeningen Søndre Havn

Følgende har støttet udstillingen:

beckett_logo_sort_eps.png

juni

statens kunstfond3

slots

Logo_DK_jpg.png
Støtter KØS kuratoriske strategi 2019-2021

Sponsorater fra:

GARANT CYKLER

Vester Kopi

tapperiet

Husted

Arkil

Foto: Karin Sander: People on Stone Plinths, 1987/2021, Køge Torv, Danmark
Photographer: Christian Calmar, bifrostproductions.dk