Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Pilvi Takala: On Discomfort

pilvi
 
KØS præsenterer soloudstillingen On Discomfort med den finske kunstner Pilvi Takala. Udstillingen omfatter bl.a. videoinstallationen Close Watch, der blev præsenteret i den finske pavillon på Venedig Biennalen i 2022 og nu vises på KØS.

Close Watch (Under Opsyn) er baseret på Pilvi Takalas oplevelser i den private sikkerhedsbranche, hvor hun i 6 måneder arbejdede under cover som sikkerhedsvagt i et af Finlands største indkøbscentre.

Hvordan opfører vi os i offentlige rum?

Pilvi Takala har i sin kunst sat sig for at undersøge vores adfærd i forskellige typer af offentlige rum: indkøbscenteret, Euro Disney forlystelsespark, en dansehal, internettet og forskellige arbejdsmiljøer hos så forskellige aktører som Securitas, Deloitte og et hipt kontorfællesskab i London.

Takala optræder i sine værker som en slags kunstnerisk ’undercover agent’ iført en forklædning eller en påtaget identitet for med lige dele omsorg, nysgerrighed og satirisk blik at sætte fokus på vores sociale omgangsformer og adfærd i de roller, vi indtager i både arbejds- og fritidslivet – som individer og som samfundsborgere – og den måske ikke altid helt klare grænse herimellem.

Videoerne af hende i aktion er ofte ret sjove. I Real Snow White (Den Ægte Snehvide) forsøger hun at komme ind i Euro Disneyland klædt ud som tegneseriefiguren Snehvide og i The Stroker (Strejferen) fra 2018 udgiver hun sig for at være en medarbejder fra det fiktive pionerfirma ’Personnel Touch’, der leverer berøring på arbejdspladsen og interagerer med sine undrende kolleger på ’Second Home’, et kontorfællesskab for iværksættere i London.

On Discomfort blev oprindeligt vist på Goldsmiths Centre for Contemporary Art, London, foråret 2023.

Udstillingen er realiseret med støtte fra:

KHF_logo_sort.jpg