MUR HÆK HEGN
4. maj – 15. september 2013
Download udstillingsfolder her
Oplev et gigantisk 32 meter langt murværk med alternative visioner for Køge, finurlige og interaktive hække, der dukker op, hvor man mindst forventer det og et trådhegn dekoreret med en poseflettet navneklud i mammutstørrelse. Det sker, når KØS igen rykker ud i byrummet og præsenterer 2 km udendørs kunstudstilling med titlen MUR HÆK HEGN.
Kunstnerne Søren Dahlgaard, Posemanden alias Søren Behncke og Christian Schmidt-Rasmussen udforsker det offentlige rums vægge: Muren, hækken og hegnet.
Muren, hækken og hegnet er vægge, vi kender fra det offentlige rum. Til daglig adskiller, afspærrer og skaber de rummene omkring os. Udstillingen MUR HÆK HEGN tager udgangspunkt i det offentlige rums vægge og lader tre kunstnere benytte og bearbejde dem på nye måder.
Hvad sker der, når den velkendte hæk, der som regel adskiller privat og offentligt rum flyttes ud af sin normale funktion og optræder selvstændigt og interaktivt rundt omkring i byen? Hvad og hvordan vil en kunstner fortælle os om Køges fremtid, når han får stillet 32 × 4,5 meter mur til sin rådighed? Og hvad kan et stort trådhegn bruges til som bund for flette-kunst til og om Køge som by og sted?
Samarbejde med Køge Kyst
Værkerne er placeret på Tråden – en kulturrute fra Køges bymidte til havnen. MUR HÆK HEGN er udviklet som en del af Køges Kysts strategi om at bruge kulturen som drivkraft for udvikling af byområdet. De næste 20 år forvandler Køge Kyst Søndre Havn til en ny bydel, hvor man bor og arbejder, sanser og leger og her er MUR HÆK HEGN med til at skabe livet før byen. Køge Kyst er et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By. MUR HÆK HEGN er tredje samarbejde mellem KØS og Køge Kyst om en udendørs udstilling, der forbinder bymidten med havnen. Første samarbejde var udstillingen KURS i 2009, dernæst WALK THIS WAY i 2011.
Kunstnerne:
Søren Behncke (f. 1967) er grafisk uddannet og har siden 2003 arbejdet med 1:1 papskulpturer i det offentlige rum under navnet Papfar. Han arbejder typisk med fundne genbrugsmaterialer som pap og plastik og former ting og objekter, vi kender fra hverdagen i 1:1 versioner. I den senere tid er han begyndt at arbejde med plastpose-flet på trådhegn under aliaset Posemanden.
Søren Dahlgaard (f. 1973) er uddannet fra Slade School of Fine Arts, University College London 1997-02. Dahlgaard arbejder i et krydsfelt, hvor processen ofte er vigtigere end det færdige objekt eller billede, og hvor dejklumper på hovedet bliver identitetsskabende, et brødmonster maler hække, og vægge kan trække vejret. Et gennemgående træk i Dahlgaards værker er hans ønske om at inddrage sig selv og publikum både fysisk og aktivt. Deltager på dette års Venedig Biennale i en officiel Collateral event.
Christian Schmidt-Rasmussen (f. 1963) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i København 1986-1992. Han arbejder oftest med maleri, hvor scenarier fra Københavns Sydhavn er hyppige motiver. Schmidt-Rasmussen bruger egne fotografier til at skabe kollager med en antropologisk fremgangsmåde. Schmidt-Rasmussen vandt i 2012 den prestigefyldte kunstpris Carnegie Art Award.
Presse:
Tak til:
Statens Kunstråd
Køge Kyst
Kailow Visuals
DR Kunstklubben
Skiltemand ApS
Contec Packaging
Kvickly i Køge
Irma i Køge
Husted Emballage
Scan Lux Packaging
Rune Staunskær