Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

KØS ansætter to fremsynede, internationalt orienterede kuratorer til realisering af nye strategiske satsninger

final kurator

KØS har ansat Charlotte Sprogøe og Irene Campolmi som seniorkuratorer til realisering af museets ambitiøse strategiske satsninger for 2024-2025: en blivende kunsthistorisk hovedudstilling i museumsbygningen i samspil med markante internationale kunstprojekter i offentlige rum i Danmark.

Charlotte Sprogøe er ansat pr. 1. maj 2023 og skal kuratere museets nye hovedattraktion i form af en international kunsthistorisk hovedudstilling til museets bygning i vekselvirkning med fremtrædende stedsspecifikke kunstprojekter og performances til offentlige rum lokalt og nationalt.

Charlotte Sprogøe har netop i marts 2023 afsluttet sin ph.d. ’Exhibition as Psycho-Aesthetic Form and Backdrop as Character’, der formulerer et revideret begreb om kunst og stedsspecificitet og forsker i kunstudstillinger som levende form forbundet med deres omgivelser. Derudover har Sprogøe ledet KUV forskningsprojektet ’Site Uncertain’ på Det Kongelige Danske Kunstakademi med fokus på en ny kuratorisk forståelse af kommissionering af kunst udenfor kunstinstitutionen.

Gennem mere end 20 år har Charlotte Sprogøe stået i spidsen for en lang række succesfulde udstillinger i offentlige rum, bl.a. triennalen ’Skulptur Odense 14 – Still Waters Run Deep’ for Kunstmuseum Brandts og senest udstillingen ’Copenhagen – Red Light Green Light’ på Kunsthal Charlottenborg og en række off-site lokationer i København samt performance-udstillingen ’CAT COW’ med billedkunstner Nina Beier i Kunsthal Rønnebæksholms lade, som en central del af Bikubenfondens Udstillingspris Vision 2020. Sprogøe har tidligere arbejdet som chefkurator på Kunsthal Aarhus, som kunstnerisk leder af Tranen og kunstnerisk leder af Copenhagen Photo Festival og som projektleder og formidler på SMK og kunstkonsulent på Louisiana m.v.

Irene Campolmi er ansat pr. 1. september 2023. Irene Campolmi har i 2022 kurateret KØS-udstillingen Realistic Utopias og samarbejdet med museet om udviklingen af et fremtidigt stedsspecifikt kunstprojekt. Som led i realiseringen af museets nye satsninger vil Irene Campolmi udvikle et unikt program, hvor dynamiske tematiske udstillinger og kunstprojekter i internationalt format forbinder museumsbygningen med offentlige rum og sammenhænge, såvel fysiske som digitale.

Irene Campolmi har de seneste tolv år arbejdet som freelance kurator og forsker på internationale og danske kunstinstitutioner. I 2021 vandt hun Bikubenfondens Udstillingspris Vision sammen med Copenhagen Contemporary (CC) med projektet ’Yet, it Moves!’ der i foråret og sommeren 2023 realiseres på CC og i Københavns byrum.

Siden 2019 har Campolmi stået i spidsen for Enter Art Fairs kunstprogram. Mellem 2021 og 2022 har hun været gæstekurator på internationale kunstmuseer og festivaler over hele verden. Herunder TANK Museum of Contemporary Art i Shanghai; Musée d’art du Joliette, The Power Plant i Toronto; Musée d’art contemporain de Baie-Saint-Paul i Québec; Museum of Art Architecture and Technology i Lissabon og Walk&Talk i San Miguel på Azorerne. I København har Campolmi samarbejdet med Kunsthal Charlottenborg om tre store gruppe- og soloudstillinger i 2018, 2019 og 2023, og hun samarbejdede med Copenhagen Contemporary i 2019. I 2021 arbejdede hun som Seniorkurator hos bureauet Creator Project, og har med dem bl.a. kurateret performancefestivalen ‘Art in A Day’. Campolmi er en del af fakultetet for Curatorial Studies ved IED i Firenze. Hun har en MA i kunsthistorie og museologi fra universitetet i Firenze og har arbejdet som forsker ved Max Planck Instituttet.

KØS’ direktør Ulrikke Neergaard udtaler:

”Med ansættelsen af Charlotte Sprogøe og Irene Campolmi har KØS Museum for kunst i det offentlige rum fået et stærkt kuratorisk hold. Sprogøe og Campolmi besidder begge unik erfaring, internationalt udsyn og et stort netværk, og jeg glæder mig meget til sammen med dem og KØS’ team at realisere museets nye satsninger og nå ud til nye publikumsgrupper over hele landet."

Photo of Irene Campolmi by Julie Nymann