Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

KØS bliver en del af Becoming CLIMAVORE

climavore

Fra og med den 16. december fjerner KØS Museum for kunst i det offentlige rum laks, svinekød og avocado fra menuen i KØS Café i forbindelse med, at KØS bliver del af den londonbaserede kunstnerduo Cooking Sections’ omfattende fællesskabsprojekt Becoming CLIMAVORE. Den nye menu kommer til at bestå af retter tilberedt med regenerative lokale ingredienser, så KØS kan tilbyde den første CLIMAVORE-menu i Danmark, når museet som respons på klimakrisen sætter ud på en rejse for at finde nye måder at spise på.

Formålet med Becoming CLIMAVORE er grundlæggende at ændre måden vi spiser på, som svar på menneskeskabte klimaforandringer og effekterne af kæmpelandbrug og fødevare masseproduktion. Overalt i Europa og Nordamerika er kunstinstitutioner som Tate og Serpentine gallerierne blevet en del af Becoming CLIMAVORE. Det første skridt i processen er at fjerne opdrættet laks fra menuen. Produktionen af opdrættet laks er mere kompleks og brutal, end man umiddelbart skulle tro, og omfatter tilsætningen af syntetisk pigment i laksens foder for at give fiskene deres forventede lyserøde laksefarve.

Becoming CLIMAVORE samarbejder med KØS og den københavnske kok Mads Hermansen om at udvikle nye inspirerende CLIMAVORE-menuer til KØS Café, som hjælper med at genskabe snarere end ødelægge vores natur og klima. Menuerne skifter med årstiderne og indeholder regenerative lokale ingredienser såsom flækærter og andre bælgfrugter, der forbedrer jordens frugtbarhed, samt muslinger og tang, der renser havet og reducerer mængden af overskydende nitrogen i deres omgivelser.

Kunstnerduoen Cooking Sections, som blev nomineret til Turner Prisen i 2021, iværksatte dette langvarige projekt, som også rummer adskillige stedsspecifikke nedslag, der enten er selvinitierede eller bestilt af kulturelle institutioner. ”Visionen er at få processen til at vokse ved at samarbejde med kulturelle institutioner, byer, landbrug, ernæringseksperter, videnskabsfolk og restauranter over hele verden, så de også bliver CLIMAVORE. Det sker ved at opbygge bedre fællesskaber og madkulturer og understøtte dyrkelsen af mad og udvikler forbindelser mellem kunst og kulturelle rum; mellem restauranter og madindustrien og uddannelsesinstitutioner.”

Læs mere om Becoming CLIMAVORE her og her

Samtidig med, at KØS bliver en del af Becoming CLIMAVORE deltager Cooking Sections i udstillingen Realistic Utopias, som åbner den 15. december med deres seneste værk Undamming Rivers.

I løbet af udstillingen Realistic Utopias arrangerer KØS en række frokoster, hvor vores gæster kan nyde en CLIMAVORE-smagsmenu og en omvisning i udstillingen, og dermed få et simultant glimt af, hvordan vores offentlige rum og vores spisevaner måske kan se ud i fremtiden.

Følg med her på koes.dk samt vores Instagram og Facebook for datoer og opdateringer; læg vejen forbi og smag på forandringen!

Foto: Cooking Sections, Becoming CLIMAVORE, Turner Prize 2021 Exhibition, Herbert Art Gallery