Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Christen Obel er tiltrådt som bestyrelsesleder for KØS Museum for kunst i det offentlige rum

KØS Museum for kunst i det offentlige rum har fået ny bestyrelsesleder. Christen Obel har taget over efter Birgit Thrusholm, som er trådt tilbage efter syv års dedikeret arbejde som bestyrelsesleder for museet.

KØS’ bestyrelsesleder gennem knap syv år, advokat Birgit Thrusholm, har på eget initiativ valgt at træde ud af bestyrelsen og Christen Obel er valgt som ny bestyrelsesleder. Christen Obel har siden 2022 været del af bestyrelsen, hvor han har bidraget med sin solide bestyrelseserfaring samt indsigt i museer og de kunstneriske brancher, bl.a. fra sine hverv som bestyrelsesleder for KUNSTEN – Museum of Modern Art Aalborg, Utzon Center, Nordic Artists Management, Musikkens Hus, Concerto Copenhagen, Kunsthal Kongegården og som tidligere formand for Det Obelske Familiefond. Vicebestyrelsesleder er fortsat borgmester i Køge Marie Stærke.

”KØS Museum for kunst i det offentlige rum har et unikt, og for mig fascinerende, fokus på kunst i det offentlige rum, et område som har et særligt formidlingspotentiale, og hvor vi har større strategiske satsninger på vej, så vi kan markere os endnu tydeligere som både national og international aktør, samtidig med at vi fortsat ønsker at konsolidere den lokale forankring og betydning,” siger Christen Obel.

”Det er min holdning, at man efter så mange år i en bestyrelse må give plads til nye kræfter for at sikre fortsat udvikling og ny inspiration. Det har ikke været en nem beslutning, for jeg har nydt det gode samarbejde med medarbejderne, direktør Ulrikke Neergaard og den øvrige bestyrelse. Jeg er stolt af den udvikling, KØS har gennemgået og af de planer, der er lagt for fortsat udvikling. Jeg glæder mig til fortsat at komme på museet og følge udviklingen af det fantastiske museum. Jeg er overbevist om, at de dygtige medarbejdere, ledelsen, den nye bestyrelsesleder og bestyrelsen vil sikre, at KØS også i fremtiden vil være et kulturelt fyrtårn i Køge,” siger Birgit Thrusholm.

Bestyrelsen og direktør Ulrikke Neergaard takker Birgit Thrusholm for hendes store engagement og dedikerede arbejde for museet gennem 14 års indsats, først som formand for KØS Klub, siden som bestyrelsesmedlem og ikke mindst bestyrelsesleder og ser frem til et fortsat godt og målrettet samarbejde med Christen Obel.

”Birgit Thrusholm har været en uvurderlig og trofast støtte for museet i en transformationstid, hvor vi har internationaliseret profilen og igangsat store ambitiøse satsninger, som jeg nu ser frem til at bringe i mål i samarbejde med Christen Obel og den øvrige bestyrelse,” siger Ulrikke Neergaard.

Christen Obel bestyrelse
Foto af Birgit Thrusholm og Christen Obel.