Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Kunst til de kongelige – en udstilling om udsmykningen i kronprinsparrets palæ

10. marts – 19. september 2010

Jesper_Christiansen_Amalienborg

10 af Danmarks førende kunstnere har skabt værker til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bolig på Amalienborg. På udstillingen går vi bag om processen fra udvælgelse af kunstnere til det færdige værk. Vi følger hver enkelt kunstner og viser de bygningsintegrerede udsmykninger i Eigtveds Amalienborg set med kunstnernes øjne.

Skitser og modeller
Kunstnerne har doneret alle deres skitser og modeller til KØS og på udstillingen kan man bla. opleve Kathrine Ærtebjergs gigantiske skitser til anretterkøkkenet inden de skiftede farve, Kasper Bonnéns digitale univers inden han gik i gang med at male eller Erik A. Frandsens prøver på metal inden det for alvor lykkedes at lave blomster til spejlene i slottets spejlsal.

Interview og film
Udstillingen viser både interview og film med hver enkelt kunstner optaget mens de var i gang med værkerne på slottet. Filmene er produceret i samarbejde med DR og fortæller med kunstnerens egne ord, hvor inspirationen er fundet og hvilke udfordringer, der har været undervejs.

De ti kunstnere
Erik A. Frandsen /Eske Kath /Jesper Christiansen/John Kørner / Kaspar Bonnén / Kathrine
Ærtebjerg / Morten Schelde /Olafur Eliasson /Signe Guttormsen / Tal R

Istandsættelsen
Istandsættelsen på Amalienborg forestås af Slots- og Ejendomsstyrelsen, og det er Realdania, som har muliggjort udsmykningen af de bygningsintegrerede kunstværker.