Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Kurs: Havnen

6. september 2009 – 17. januar 2010 på KØS / 6. september 2009 – 29. november 2010 på Søndre Havn

kurs_havnen_koes_2009

Udstillingen KURS: HAVNEN finder sted både på KØS i Nørregade og på Søndre Havn i Køge, hvor en lang række kunstværker er placeret og kan opleves fra september 2009. Sammen med nulevende kunstnere, der har skabt nye kunstværker specielt til udstillingen, sættes helt særligt fokus på havnen med dens historie, liv og fortællinger. Udstillingen tager udgangspunkt i den spændende udvikling, der er i gang på Søndre Havn i Køge. Men den ser også på havnen som sted i et bredere universelt og globalt blik, idet havne kan siges at være er identiske overalt i verden.

Om kunstværkerne på Søndre Havn
Alle værkerne på havnen er nyproducerede og forholder sig stedsspecifikt til havnens forskellige funktioner og steder. I havnebassinet mellem fiskekutterne ligger Marianne Jørgensens Ø og minder os om havnens eventyrlige element og drømmen om et andet sted. I Sonja Lillebæk Christensen video konkretiseres andre steder i form en poetisk og narrativ videofortælling fra Istanbuls havnefronter. I Åbassinet har FOS skabt en flydende og borgerinddragende aktivitetsplatform, Osloo, der med udgangspunkt i et fremtidigt kulturhus på havnen præsenterer et omfattende program i form af radio, koncerter, foredrag etc.

Andre værker refererer specifikt til Køge Havns historie og aktuelle tilstand mellem afvikling og udvikling, fx Tanja Raus bemalede betonelementer og murmalerier, der spreder sig over et stort øde område som et visuelt vidnesbyrd om Køge Havns historie. Tommy Støckel sætter specifikt fokus på havnens forfald i en skulptur, der selv forfalder, mens Henriette Camilla Hansens skulptur bl.a. trækker tråde tilbage til Codanvæftet og datidens skibsbyggeri på havnen. Hartmut Stockter, Katja Bjørn Jakobsen og Phillip Simmons afslutter havneruten med et værk på og om molen som tærskel mellem land og hav, afsked og ankomst.

Deltagende kunstnere på KØS og Søndre Havn i Køge:

  • Peter Callesen
  • Sonja Lillebæk Christensen
  • FOS
  • Henriette Camilla Hansen
  • Lise Harlev