Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

MONSTERSUPPE – et sammenrend af kunstprojekter i offentlige rum

kubra

Fra den 21. april til 25. juli 2021

KØS præsenterede udstillingen MONSTERSUPPE – et sammenrend af kunstprojekter i offentlige rum, der zoomede ind på kunstnere, som for nyligt har kastet sig ud i at operere i offentlige rum.

Drevet af nysgerrighed og et ønske om at lægge institution til den del af samtidskunsten, der endnu ikke har arbejdet inden for de sædvanlige, etablerede rammer, når det kommer til kunst i offentlige rum, har KØS inviteret ni forskellige kuratorer til hver især at pege på kunstprojekter i offentlige rum, der giver en pejling af, hvordan samtidskunsten i disse år tager livtag med byrum, landskaber, internettet og andre offentlige rum og sfærer.

Med alt fra meditative pauser og byrumshealing til open source-projekter, offentlig hygiejne og kæmpe Diddl-skulpturer, præsenterer udstillingen publikum for det, der er på vej, det der spirer, og det, vi som museum kunne have overset, hvis ikke vi havde ni-doblet vores kuratoriske udsyn.
Efter et år med stor diskussion om netop kunst i offentlige rum, havde vi som institution lyst til at stoppe op, lytte efter og give plads til nye stemmer.

De inviterede kuratorer er: Lars Bent Petersen, Anna Weile Kjær, Mikkel Elming, South into North, Stine Kähler, Matthias Borello, Irene Campolmi, Andreas Tang og Kit Leunbach.

Nogle af kuratorerne er i tæt kontakt med kunstakademierne, andre har stor erfaring med at kuratere selvinitierede projekter i offentlige rum, mens andre har vist et stærkt engagement i at drive samtidskunsten frem på et ambitiøst niveau inden for mindre institutioner eller har engageret sig i at implementere kunsten i uventede sammenhænge. Fælles for dem alle er, at de har øje for fremtidens offentlige kunst.

Udstillingen præsenterer både kunststuderende, nyuddannede og erfarne kunstnere, som først for nyligt har arbejdet med offentlige rum. Deres værker spænder over det nyproducerede færdige, som man vil kunne opleve i et offentligt rum i en nær fremtid, mens andre af værkerne i dag kun kan opleves på udstillingen, da de er aldrig realiserede forslag eller midlertidige, flygtige og performative projekter, som på udstillingen vises i form af skitser, dokumentation, videreudviklinger eller genopførelser.

De udstillende kunstnere er: Anna Weber Henriksen, Til Vægs (Mette Nisgaard Larsen og Marie Louise Vittrup Andersen), Aia Sofia Coverley Turan, Esben Weile Kjær, Mathias Riis Andersen og Malthe Stadsgaard, Kubra Khademi, Nina Beier, Sara Kramer og Vibe Overgaard, Philip | Schneider og Hans Rosenström, Jens Settergren, coyote, og Miriam Kongstad.

Vi har bedt kurator Kit Leunbach om at samle de mange kunstprojekter i en udstilling, der vil give publikum et levende og myldrende øjebliksbillede af, hvor diverst et felt kunst i offentlige rum er i dag og fortsat vil være i fremtiden.

Udstillingens titel MONSTERSUPPE er hentet fra Jens Settergrens projekt Monster Soup, som indgår i udstillingen.
Foto: Kubra Khademi: The Moist Realities, 2013

Udstillingen realiseres med støtte fra:

statens kunstfond3

Logo_DK_jpg.png
Det Obelske Familiefond støtter KØS’ kuratoriske strategi 2019-2021.