Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Pop-up udstilling: Vandkunsten til Køge af Pontus Kjerrman

pontus

7. maj – 2. oktober.

De fleste borgere og besøgende i Køge har mødt billedkunstneren Pontus Kjerrmans kunst på deres daglige færd gennem gaderne. Siden 1993 har tre af hans værker nemlig været en del af Køges byrum. En vandkunst på Køge Stationsplads og to drikkefontæner – en kat-menneskefigur ved bymuseet og en hest-menneskefigur ved kirken.

I forbindelse med en renovation af Køge Stationsplads måtte Køge midlertidigt sige farvel til Kjermans vandkunst. Men nu, efter flere års fravær, er værket genopsat, og står i sine nye omgivelser som en forbindelse mellem en ikke så fjern fortid og et nyt bybillede.

I forbindelse med genindvielsen viser KØS et udvalg af forarbejder til vandkunsten fra KØS’ samling – skitser og modeller, som museet erhvervede i 1996. Det spændende skitseforløb giver indblik i de kunstneriske processer, som ligger bag det færdige værk, samt kunstnerens tanker, som materialiserer sig i et forløb af forarbejder i forskellige materialer og teknikker. Filmen Vandkunsten til Køge: Skulpturens proces giver et unikt indblik i Kjerrmans arbejdsproces – fra de første skitser og modeller til afstøbning og opsætning af den færdige skulptur.

Udstillingen på KØS er en del af et samlet udstillingsprogram i Køge i forbindelse med genindvielsen af vandkunsten. Udstillingsprogrammet er blevet til i et samarbejde mellem Køge Kunstforening, Køge Kommune og KØS.

Om værkerne i Køge siger Kjerrman selv:
“Jeg ønskede at skabe en vandkunst på Stationspladsen i Køge og drikkefontæne i gågaden som markante nye indslag i bybilledet i Køge. Kunsten er her blevet placeret midt i virkeligheden, offentligt tilgængeligt for alle – ja, den bliver reelt en del af dagligdagen for mange mennesker, så det gælder om at skabe gode kunstværker, der fungerer fint i forhold til stedet og byrummet; et kunstnerisk univers som passer fint til den stemning, der i forvejen præger Køge by, og som i væsentlig grad er med til at forøge byens herlighedsværdi.”