Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Tropel – Regina Silveira og Verdenstaget

1. marts – 1. august 2009

Tropel_Regina_Silveira_og_Verdenstaget

Regina Silveira er en af Brasiliens største nulevende billedkunstnere og en sværvægter fra den latinamerikanske kunstscene med en imponerende international karriere og talrige udstillinger på museer, gallerier og biennaler.

Et af Regina Silveiras kunstneriske specialer er at tage udgangspunkt i eksisterende arkitektur – indendørs eller udendørs – og efter at have analyseret stedets særlige arkitektoniske egenskaber og karakter, fortrylle bygninger og rum. Det gør hun gennem sin innovative og overraskende brug af visuelle virkemidler og med den gigantiske skala, hun ofte arbejder i, der som meget få billedkunstnere bringer hende helt i øjenhøjde med arkitekturen selv.

I Køge har Regina Silveira skabt et unikt, stedspecifikt værk til museets store tagetage. Værket har fået titlen ”TROPEL” og vil “invadere” den enestående arkitektur med en kombination af skønhed og foruroligende surrealisme, der er beslægtet med den absurde og den fantastiske tradition i latinamerikansk kunst og litteratur.

Se mere om Regina Silveira på hendes hjemmeside