Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
(forløb på Refshaleøen)
Forløbet Den usynlige by tager eleverne med på foto-opdagelse på Refshaleøen med inspiration fra en af pionererne inden for kunst i offentlige rum, den amerikanske kunstner Gordon Matta-Clark. Refshaleøen er ikke et helt almindeligt sted. Det er et sted i forandring. Her finder man stadig gamle skibe, industribygninger og vild natur på kanten af havet. Gennem kameraets linse skal vi i fællesskab undersøge bydelen og fortælle dens historier om det gamle og glemte og det nye og ukendte.
Vi skal lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og prøve at tage fotografier ligesom ham. Vi skal afprøve, hvad fotografiet kan og skabe egne fotoprojekter.
Download lærerguiden her og læs mere om forløbet.
Forløbet starter på Refshaleøen, hvor klassen møder en KØS-underviser. Tid og sted aftales nærmere med undervisnings og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@koes.dk / 31 56 11 11
Målgruppe: 7-10. klasse
Fag: Dansk, Billedkunst og Samfundsfag
Pris: 600 kr.
Forløbet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.
Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
(digitalt forløb)
Vil du selv rykke undervisningen udendørs? Download undervisningsmaterialet om kunstneren Gordon Matta-Clark og tag din klasse med på foto-opdagelse steder i byen, som du selv vælger. Gennem materialet vil eleverne lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og få redskaber til at anvende fotografiet eksperimenterende og personligt. Til materialet hører et opgavehæfte til eleverne.
Du kan downloade lærerguiden her og opgavehæftet her
Opgavehæftet kan også sendes direkte til skolen i fysisk form.
Ring eller skriv til undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen, hvis du vil vide mere: san@koes.dk / 31 56 11 11
Målgruppe: 7-10. klasse
Fag: Dansk, Billedkunst og Samfundsfag
Pris: gratis
Undervisningsmaterialet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.
Fotos: Marine Gastineau
Bjørn Nørgaards gobelinkartoner (fast udstilling)
Gobelinerne er midlertidigt taget ned, og forløbene i udstillingen tilbydes derfor ikke på nuværende tidspunkt.
Gud bevare Danmark
I Bjørn Nørgaards danmarkshistorie er kristendommen én af de få fortællinger, der går igen i alle gobeliner. Gennem kropslige og sanselige øvelser og med udgangspunkt i gobelinernes visuelle verden undersøger vi skildringen af kristendommen og diskuterer, hvordan den har udviklet sig fra vikingetiden over reformationen til i dag.
Målgruppe: 7. – 10. klasse
Fag: Kristendomskundskab, Dansk og Historie
Pris: 1 times undervisning er gratis
Realistic Utopias (16.12.2022-11.06.2023)
Fremtidsvisioner – på museum med alle sanser
I udstillingen Realistic Utopias sætter kunstnerne fokus på nogle af de problemer, vi står overfor i fremtidens offentlige rum og samfund og åbner samtidig op for nye måder at forstå og løse dem. Værkerne hænger ikke tavse og ubevægelige på væggen, men inviterer til oplevelse med hele kroppen og alle sanserne.
Inspireret af kunstnernes tilgange vil vi ikke kun kigge på kunsten. Vi vil lytte, dufte, bruge vores kroppe og føle os frem gennem udstillingen. Hvad gør sanseerfaringerne ved vores forståelse af værkerne? Det finder vi ud af ved at benytte os af små benspænd, der skærper sanserne en for en. Vi vil finde vores egen vej ind i kunstens temaer og problematikker med udgangspunkt i lige det, værkerne vækker i hver enkelt elev. Gennem dialog og øvelser sætter vi ord på vores individuelle og fælles oplevelser og undersøger, hvordan vi bruger sanserne til at forstå alt det, der er omkring os.
Målgruppe: 4. – 6. klasse
Fag: Dansk og Billedkunst
Pris: 600 kr.
Varighed: 2 timer