Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

Undervisningsprofil

Din kunst, min kunst, vores kunst!
På KØS er det kunsten i det offentlige rum, der er vores genstandsfelt. Det er vores kunst! Statuen på bytorvet, skolens gavlmaleri, udsmykningen af hospitalsstuen og gadens graffiti. Som det eneste sted i landet viser KØS skitserne og modellerne til disse offentlige kunstværker. På KØS vender vi den kunstneriske proces på vrangen og kommer helt tæt på den skabende proces. Vi udfolder også de heftige debatter, der ofte følger i kølvandet på kunstværker placeret i vores fælles byrum. For hvem har egentlig ret til at bestemme over det offentlige rum?

Undervisning på KØS
Skoletjenesten på KØS tilbyder undervisning til børnehaver, grundskoler, SFO’er, gymnasier og lærer- og pædagoguddannelser. Al vores undervisning understøtter specifikke læringsmål inden for fagene billedkunst, samfundsfag og historie.

Det sanselige møde med kunstværket er omdrejningspunktet for alle vores forløb. På KØS handler det ikke om, hvad kunst er, men i stedet undersøger vi i fællesskab, hvad kunst gør. Vi tror på, at førstehåndserfaringer med kunstneriske processer og arbejdsmåder kan skabe ny erkendelse og refleksion. Målet er at få eleverne til kritisk at forholde sig til det samfund, de er en del af, styrke deres visuelle kompetencer, samt give dem redskaber til at kunne arbejde med forskellige blik og betydningsdannelser i mødet med kunsten.

Praktiske øvelser, dialog og debat er faste elementer i alle vores forløb. Et besøg på KØS skal være inspirerende og opleves som relevant i forhold til aktuelle samfundsproblematikker samt eleverne egen hverdag. Gennem mødet med kunsten skal eleverne forstyrres og forundres, men også tilbydes rum for fordybelse.

Hvorfor KØS og kunst?
I skoletjenesten på KØS arbejder vi for, at kunst skal blive en del af alle børn og unges hverdag, da den kan skabe indsigt, viden og erkendelse. Vi ønsker at vise eleverne, hvordan kunst kan stille nye spørgsmål til vores måder at forstå livet, samfundet og menneskelige relationer på og ultimativt åbne op for nye måder at se og agere i verden på.


Book et forløb

På KØS tilbyder vi to forskellige typer undervisningsforløb:
- 1 times forløb (gratis)
- 2,5 timers workshops (600 kr.)

Læs mere om vores aktuelle undervisningstilbud under de enkelte målgrupper, hvor det også er muligt at booke forløb online.

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, vil booke et forløb, eller hvis du vil have faglig sparring og vejledning.

Skriv eller ring til undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen san@koes.dk/tlf. 56 67 60 31.

Foto: Nicolai Kofod Larsen

Om_Skoletjenesten