Fullscreen_img_4312
KØS

Hele Danmarks
museum for kunst
i det offentlige rum

Tilmeld dig nyhedsbrevet


/

KØS
Nørregade 29
4600 Køge
56 67 60 20
info@koes.dk

Tirsdag–Søndag 11-17
Mandag lukket
40 min fra
København H

reffen

Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
(forløb på Refshaleøen)

Forløbet Den usynlige by tager eleverne med på foto-opdagelse på Refshaleøen med inspiration fra en af pionererne inden for kunst i offentlige rum, den amerikanske kunstner Gordon Matta-Clark. Refshaleøen er ikke et helt almindeligt sted. Det er et sted i forandring. Her finder man stadig gamle skibe, industribygninger og vild natur på kanten af havet. Gennem kameraets linse skal vi i fællesskab undersøge bydelen og fortælle dens historier om det gamle og glemte og det nye og ukendte.

Vi skal lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og prøve at tage fotografier ligesom ham. Vi skal afprøve, hvad fotografiet kan og skabe egne fotoprojekter.

Download lærerguiden her og læs mere om forløbet.

Forløbet starter på Refshaleøen, hvor klassen møder en KØS-underviser. Tid og sted aftales nærmere med undervisnings og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@koes.dk / 31 56 11 11

Fag: Dansk, Billedkunst og Samfundsfag
Pris: 600 kr.

Forløbet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.

marine

Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
(digitalt forløb)

Vil du selv rykke undervisningen udendørs? Download undervisningsmaterialet om kunstneren Gordon Matta-Clark og tag din klasse med på foto-opdagelse steder i byen, som du selv vælger. Gennem materialet vil eleverne lære Gordon Matta-Clark og hans kunst at kende og få redskaber til at anvende fotografiet eksperimenterende og personligt. Til materialet hører et opgavehæfte til eleverne.

Du kan downloade lærerguiden her og opgavehæftet her

Opgavehæftet kan også sendes direkte til skolen i fysisk form.

Ring eller skriv til undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen, hvis du vid vide mere: san@koes.dk / 31 56 11 11

Fag: Dansk, Billedkunst og Samfundsfag
Pris: gratis

Undervisningsmaterialet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.

Fotos: Marine Gastineau

Bjørn Nørgaards gobelinkartoner
(fast udstilling)

Gud bevare Danmark

I Bjørn Nørgaards danmarkshistorie er kristendommen én af de få fortællinger, der går igen i alle gobeliner. Gennem kropslige og sanselige øvelser undersøger vi skildringen af kristendommen og diskuterer, hvordan kristendommen har udviklet sig fra vikingetiden over reformationen til i dag.

Fag: Kristendomskundskab, Dansk og Historie
Pris: 1 times undervisning er gratis